13 Δεκ 2011

Καλλυντικά: έχουν ημερομηνία λήξης;

Και όμως, όχι μόνο τα καλλυντικά χαλανε, αλλά οι περισσότεροι από εμάς επιλέγουμε να το αγνοούμε








Σκιές,κρέμες, τονωτικές λοσιόν. Αντίθετα με το τι πιστεύει ο πολύς κόσμος, όλα τα καλλυντικά χαλάνε. Παρόλα αυτά, οι καταναλωτές το αγνοούν.

Σύμφωνα με μια βρετανική έρευνα, από τους 4.000 ανθρώπους που ρωτήθηκαν, σχεδόν το 49 τοις εκατό δεν κοιτάζει ποτέ την ημερομηνία λήξης των προϊόντων αφού τα ανοίξει, 15 τοις εκατό είπαν ότι δεν είχαν ιδέα ότι το μακιγιάζ και οι κρέμες χαλάνε, και 66 τοις εκατό παραδέχονται ότι συνεχίζουν να τα χρησιμοποιούν μετά τη λήξη τους!
Σύμφωνα με νόμο, όλα τα προϊόντα που πωλούνται στην ΕΕ, πρέπει να αναγράφουν την ημερομηνία λήξης τους -ένας αριθμός δίπλα από ένα σκίτσο-ανοιχτό μπουκάλι και το γράμμα «Μ» που σημαίνει πόσους μήνες είναι ασφαλές να τα χρησιμοποιεί κανείς μετά το άνοιγμά τους.
Και μολονότι όλοι θα πετάξουμε ένα ληγμένο γιαούρτι, δεν κάνουμε το ίδιο για προϊόντα που βάζουμε στο πρόσωπο ή το σώμα μας. Τι κινδύνους, όμως, διατρέχουμε χρησιμοποιώντας μια κρέμα που έχει περάσει την ημερομηνία λήξης της;
Όταν ένα προϊόν είναι ανοιχτό για πολύ καιρό, οξειδώνεται, αλλάζει χρώμα και μυρωδιά. Τα προϊόντα με βάση το νερό, ιδιαίτερα τα τζελ και οι τονωτικές λοσιόν, μπορούν να βοηθήσουν στην εξάπλωση των μικροβίων και των βακτηριδίων, πράγμα που μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις και ενίοτε μολύνσεις. Ακόμη και τα αντηλιακά, αν χρησιμοποιηθούν από τη μία χρονιά στην άλλη μπορεί να σταματήσουν να παρέχουν την κατάλληλη προστασία, αφού τα φίλτρα τους χάνουν την ισχύ τους.
Μερικοί κανόνες για να οργανώσετε σωστά και υγιεινά το νεσεσέρ σας:
  • Τηρείτε τις ημερομηνίες λήξης που αναγράφονται στα καλλυντικά.
  • Διατηρείτε τα καλλυντικά σας σε ξηρό και δροσερό σημείο, μακριά από το φως του ήλιου.
  • Σφραγισμένα και σωστά διατηρημένα, διαρκούν τρεις μήνες μετά την αγορά.
  • Θυμηθείτε: να τα απλώνετε πάντα με καθαρά χέρια και μετά να κλείνετε καλά τη συσκευασία.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου