25 Ιαν 2012

Τα καλύτερα tips για ξηρά, ταλαιπωρημένα μαλλιά

Θέλετε να ανανεώσετε και να ζωντανέψετε τα μαλλιά σας; Σας έχουμε τη λύση.




Φρεσκάρετε το κούρεμα
Το σεσουάρ και τα προϊόντα για ίσιωμα μπορούν να ταλαιπωρήσουν την τρίχα. Μία φορά το μήνα, καλό θα ήταν να φρεσκάρετε το κούρεμά σας (έστω και κόβοντας λίγα εκατοστά) -θα βοηθήσει την τρίχα σας να ανανεωθεί και θα αποτρέψει τη δημιουργία ψαλίδας.

Μην παίζετε με τα μαλλιά
Θα εκπλαγείτε από το πόσο μπορεί ένα νευρικό τικ να βλάψει την τρίχα σας -κόψτε το ή μειώστε το. Επίσης, μια καλή λύση για να αποφύγετε τα μπλεγμένα μαλλιά κατά τη διάρκεια της νύχτας, είναι να κοιμάστε σε μεταξωτό μαξιλάρι.

Προσέξτε στο χτένισμα
Για να βοηθήσετε τα μαλλιά σας να μην ταλαιπωρούνται, καλό είναι να τα χτενίζετε μετά το λούσιμο, ενώ είναι ακόμη νωπά έχοντας βάλει κοντίσιονερ. Αποφύγετε τις μεταλλικές χτένες ή βούρτσες και επενδύστε σε μία με φυσική τρίχα και σε μια κοκκάλινη χτένα. Χτενίστε ξεκινώντας από τις άκρες και προχωρώντας προς τις ρίζες. Ξεβγάλτε και αποφύγετε να χτενίζετε ανάποδα τα μαλλιά ή να τα «ξάνετε» γιατί καταστρέφονται.

Η πρόληψη είναι η καλύτερη προστασία
Προλάβετε τις καταστροφικές συνέπειες που έχουν οι βαφές στα μαλλιά σας με τους εξής τρόπους:
  • Μην υπερβάλετε με τις βαφές. Το χρώμα πρέπει να γίνεται μία φορά το μήνα και οι ανταύγιες κάθε δύο με τρεις μήνες.
  • Μετά τη βαφή χρησιμοποιήστε ένα κοντίσιονερ για βαθιά ενυδάτωση



Μάσκα με αβοκάντο
Τα αβοκάντο είναι πλούσια σε βιταμίνες και ενυδατικά έλαια. Γι’ αυτό και κάνουν θαύματα στα μαλλιά. Λιώστε ένα ώριμο αβοκάντο και αναμείξτε το με έναν κρόκο αυγού και ελαιόλαδο. Απλώστε στα μαλλιά σας και αφήστε το μείγμα να στεγνώσει για περίπου μισή ώρα. Λούστε κανονικά με το σαμπουάν και το μαλακτικό της επιλογής σας. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου