11 Ιαν 2012

20 + 1 μυστικά ομορφιάς για το 2012!

Αυτές οι πολύ αποφασιστικές, αλλά και ταυτόχρονα «ξεκούραστες» λύσεις ομορφιάς μπορούν να πετύχουν συγκλονιστικά οφέλη για το πρόσωπο, το σώμα και τα μαλλιά σου.

Οι υποσχέσεις που δίνεις κάθε 1η Ιανουαρίου γίνονται συνήθως μακρινές, απατηλές αναμνήσεις. Κι αυτό γιατί είναι αποφάσεις που στερούνται ρεαλισμού τις περισσότερες φορές. Άρα τι πιο απλό γι’ αυτή τη χρονιά, από το να βάλεις τις απαιτήσεις της καθημερινής ρουτίνας της ομορφιάς σου σε σωστή προτεραιότητα και να πάρεις απλές αποφάσεις που θα τις τηρήσεις εύκολα και για πάντα. Δεν χρειάζεται να ρισκάρεις τίποτε στην τύχη. Δοκίμασε και τα 21 χρυσά μυστικά που σου προτείνει το miss bloomκαι κέρδισε με κλειστά μάτια το παιχνίδι της ομορφιάς από την πρώτη μέρα της νέας χρονιάς!

1. Ανακάλυψε το δικό σου κόκκινο

Κάθε γυναίκα θέλει από ένα! Διάλεξε ένα κόκκινο κραγιόν, που όμως η απόχρωσή του να εκτείνεται προς βαθύτερους, μπλε τόνους. Αν η επιδερμίδα του προσώπου είναι ανοιχτή προς το ροζ, επέλεξε ένα χρώμα χειλιών πορτοκαλί.

2. Μάθε πώς να... φεγγοβολάς χειμώνα-καλοκαίρι

Το να διατηρείς χρυσαφένια επιδερμίδα -χωρίς ωστόσο να είναι ανάγκη να εκτίθεσαι σε UV ακτινοβολία- θα σε κάνει να δείχνεις και να νιώθεις πιο υγιής, νεότερη και λαμπερή. Απλά, αναμείγνυε μια μικροποσότητα bronzer κάθε φορά που απλώνεις body lotion στο δέρμα σου.

3. Υιοθέτησε μια συστηματική νυχτερινή θεραπεία

Πριν τον ύπνο είναι απαραίτητο να καθαρίζεις επιμελώς την επιδερμίδα σου, και να χρησιμοποιείς μια κρέμα νύχτας ρετινόλη. Μόνο έτσι θα δώσεις τη δυνατότητα να επιδιορθωθούν καλύτερα οι βλάβες που οφείλονται στη μόλυνση, τον ήλιο ή το στρες .

4. Τόλμησε μια απότομη στροφή στην κουπ των μαλλιών σου

Επιχειρώντας μια πολύ εμφανή, λοξή φράντζα στη μια άκρη του προσώπου σου, που να φτάνει σχεδόν ως το μάτι, θα ανανεώσεις ριζικά την εμφάνισή σου. Για ακόμη πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, δοκίμασε αυτό το στιλ φράντζας ακόμη και αν κόψεις το υπόλοιπο μαλλί πολύ κοντό. 

5. Απόκτησε ένα λαμπερό χαμόγελο

Χρησιμοποίησε μια λευκαντική οδοντόπαστα καθημερινά και μια φορά το χρόνο επισκέψου τον οδοντίατρό σου για μια θεραπεία λεύκανσης, που θα κάνει τα δόντια σου αστραφτερά και πολύ γοητευτικά.

6. Κλείσε ένα ραντεβού με τον δερματολόγο σου για την ετήσια εξέταση του δέρματός σου

Μια φορά το χρόνο, περίπου ένα μήνα μετά τις καλοκαιρινές σου διακοπές, άφησε τον ειδικό να σου κάνει έναν αναλυτικό έλεγχο των εγκαυμάτων, των καφέ κηλίδων ή των σπίλων σου σε όλο το σώμα. Μόνο έτσι θα είσαι σίγουρη για την καλή κατάσταση της υφής και της υγείας της επιδερμίδας σου. Αρκεί να σου θυμίσουμε πως ο καρκίνος του δέρματος είναι η πιο διαδεδομένη μορφή της νόσου, αλλά και η μόνη που θεραπεύεται πλήρως αν διαγνωστεί έγκαιρα.

7. Κυριάρχησε στο σχήμα του προσώπου σου

Για να τονίσεις τη σιλουέτα σου επιλέγεις ρούχα σε γραμμές που σε αδυνατίζουν ή που κολακεύουν τα κυρίαρχα σημεία του σώματός σου. Γιατί λοιπόν δεν κάνεις το ίδιο και το μακιγιάζ σου ώστε το σχήμα του προσώπου σου να δείχνει πιο λεπτό και κομψό; Δοκίμασε να περάσεις ένα Βronzer σε ένα τόνο πιο βαθύ από το φυσιολογικό σου κατά μήκος των κροτάφων, των μάγουλων και του πηγουνιού. 

8. Εφάρμοζε τις πούδρες σου με πιο σωστή τεχνική

Βούτηξε το πινέλο μέσα σε μια ελαφριά πούδρα, τίναξε απαλά την περίσσεια ποσότητα και προσπάθησε να «ζωγραφίσεις» ένα μισοφέγγαρο που ξεκινά από τα μάγουλα και φτάνει ως τους κροτάφους σου.

9. Αναζήτα επίμονα φυσικά, αγνά σαπούνια

Η ξηρότητα, αναμφίβολα, επιδρά αρνητικά στην διαδικασία πρόωρης γήρανσης της επιδερμίδας σου γι’ αυτό είναι ωφέλιμο να σαπουνίζεσαι με ένα προϊόν που δεν θα απογυμνώνει το δέρμα από τα φυσικά του λιπίδια. Δοκίμασε φρέσκα χειροποίητα σαπούνια που θα βρεις σε μεγάλη ποικιλία στα φαρμακεία ή στα καταστήματα βιολογικών προιόντων. 

10. Ζωντάνεψε το μακιγιάζ των ματιών σου

Η πιο δυναμική τάση της χρονιάς αποτελεί το «μάτι της γάτας», μια τεχνοτροπία που χαρίζει έντονο μαγνητισμό σε κάθε σχήμα ματιών. Απλά υπογράμμισε τις πάνω βλεφαρίδες με μαύρο μολύβι ξεκινώντας από την εσωτερική πλευρά και μόλις πλησιάζεις στην άκρη του ματιού σήκωσε τη γραμμή κατά 45 μοίρες. Θα αποκτήσεις περισσότερες και καλύτερες εντυπώσεις από όσο ποτέ είχες φανταστεί.

11. Κανάκευε το σώμα σου συχνά


Καθυστέρησε την διαδικασία γήρανσης της επιδερμίδας σου απολαμβάνοντας μια ή δυο φορές τη βδομάδα ήπιες και αισθαντικές λουτροθεραπείες κατ’ οίκον, χρησιμοποιώντας πλούσια αφρόλουτρα και ενυδατικές κρέμες με φυσικά συστατικά και αιθέρια έλαια. 

12. Ενίσχυσε τη λάμψη των μαλλιών σου


Μια φορά τη βδομάδα βύθιζε τις άκρες των μαλλιών σου σε ένα μικρό μπολάκι που θα έχεις γεμίσει με ένα conditioner πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Αφού ξεβγάλεις, άπλωσε λίγη μάσκα μαλλιών σε νωπά μαλλιά, τύλιξέ τα σε μια πετσέτα πάνω στο κεφάλι σου και άφησέ τα για 15 λεπτά ώστε να απορροφηθούν όλα τα ωφέλιμα συστατικά. 

13. Μάθε να διαμορφώνεις γρήγορα, μια τέλεια κουπ

Μέσα σε 5 λεπτά μπορείς να πετύχεις ένα στιλ αξεπέραστο: Μάζεψε όλα τα μαλλιά σου ψηλά, πίσω από το κεφάλι και κάνε αλογοουρά στο ενδιάμεσο ύψος μεταξύ σβέρκου και κορυφής του κεφαλιού. Χτένισε την αλογοουρά με μια μαλακή χτένα, γύρνα τη προς τα μέσα δημιουργώντας μια μικρή καμάρα και ασφάλισέ την σφιχτά με ένα μεγάλο, κοκκάλινο διαφανές τσιμπιδάκι. Στρώσε τις τρίχες που πετάνε με ένα στερεωτικό σπρέι, το οποίο θα περιέχει συστατικά που χαρίζουν λάμψη και και είσαι έτοιμη.

14. Eξαφάνισε την κυτταρίτιδα

Μήπως όταν έρχεσαι αντιμέτωπη με την κυτταρίτιδα θέλεις να πεις εξαφανίσου “άσε με ήσυχη;Χρησιμοποίησε καθημερινά μετά το ντους δύο φορές την ημέρα ένα προιόν για την κυτταρίτιδα, ώστε με συστηματική χρήση να απολαύσεις τα καταπληκτικά του αποτελέσματα το καλοκαίρι.

15. Επένδυσε σε ένα καλό σετ πινέλων μακιγιάζ


Θα σε βοηθήσουν να ανακατεύεις τα χρώματα σαν επαγγελματίας make-up artist. Απλά φρόντιζε να τα πλένεις με ένα αγνό καθαριστικό μια φορά το μήνα, ώστε να εμποδίζεις την ανάπτυξη βακτηρίων.

16. Προγραμμάτισε συχνότερα κουρέματα

Η ψαλίδα των μαλλιών είναι σαν ένα φυτίλι που του έχεις βάλει φωτιά. Μόλις ξεκινήσει, θα φτάσει ως το τέρμα. Ζητώντας από τον κομμωτή σου να σου παίρνει λίγο τις άκρες κάθε οκτώ με δέκα εβδομάδες θα διατηρείς το χτένισμα και την εικόνα σου ακμαία.

17. Περιποιήσου με επιμέλεια τα φρύδια σου


Αν αφιερώνεις ελάχιστα λεπτά δυο φορές τη βδομάδα για να καθαρίσεις τα τόξα των φρυδιών σου θα γλιτώσεις από επίπονες διαδικασίες, είτε μόνη σου στο σπίτι είτε σε κάποιο εξειδικευμένο ινστιτούτο. 

18. Σταμάτα να τρως τα νύχια σου


Δοκίμασε να τα περνάς με σκούρο βερνίκι. Τα νύχια βαμμένα σε βαθιά χρώματα δείχνουν τελείως απαράδεκτα όταν είναι μασημένα στην άκρη, οπότε αυτή η εικόνα θα σε κάνει να το σκέφτεσαι καλύτερα όταν σε πιάνει η μανία για… μάσημα. 

19. Εφοδιάσου με τα σωστά αξεσουάρ ομορφιάς

Για παράδειγμα, τα λαστιχάκια που επιμένεις να πιάνεις κότσο τα μαλλιά σου στη δουλειά, είναι για κοριτσάκια του σχολείου. Προτίμησε μεγάλα, κοκάλινα κλιπς, πολύ κοντά στις αποχρώσεις των μαλλιών σου.

20. Να σκέφτεσαι οικολογικά


Δεν λέμε να μην αγοράσεις ξανά καλλυντικό προϊόν που έχει πλαστική συσκευασία ή νάιλον περιτύλιγμα. Ξεκίνα όμως να συμβάλλεις στη σωτηρία του πλανήτη με όποιο τρόπο μπορείς. Κυρίως μάθε να επιμένεις στο κατά πόσο η φίρμα που επιλέγεις διατηρεί «πράσινη» γραμμή παραγωγής και διακατέχεται από οικολογική φιλοσοφία.

21. Απαλλάξου από τα περιττά 


Μια φορά τη βδομάδα, πριν ξεκινήσεις το μπάνιο σου, τρίψε στεγνά την επιδερμίδα όλου του σώματος με ένα ειδικό γάντι απολέπισης, οδηγώντας το χέρι σου σε κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω και κατεύθυνση το μέρος της καρδιάς. Αυτή η διαδικασία απ’ τη μια θα απομακρύνει από την επιδερμίδα σου τα νεκρά κύτταρα, ενώ παράλληλα θα βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος σε όλο το σώμα σου, βοηθώντας έτσι καλύτερη διείσδυση των υδατικών συστατικών που θα χρησιμοποιήσεις κατόπιν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου